Big Band

De Big Band heeft een eigen website. Amsterdam UMC heeft als eerste en enige ziekenhuis in Nederland een eigen bigband. De band treedt regelmatig op bij congressen en bedrijfsfeesten, en muziekfestivals. Het repertoire is breed te noemen. Naast dansmuziek uit de jaren ’50 speelt de band ook Latijns Amerikaans en wat moderner repertoire en een groot aantal zangstukken. Rustig, stevig, dansbaar, jazzy en latin, alles is mogelijk.

Het orkest bestaat uit maar liefst twintig mensen: vier trompettisten, vier trombonisten, vijf saxofonisten, een ritmesectie van vijf personen, dirigent en zangeres. Het is mogelijk om met een klein combo het optreden te openen en in overleg kan een kleine geluidsinstallatie meegebracht worden.

De dirigentenstok is in handen van trompetist Diederik Ruisch en onder zijn bezielende leiding werkt het orkest aan uitbreiding van het repertoire, waarbij aandacht wordt besteed aan diverse speelstijlen en muziekstromingen.

Hieronder een impressie van een concert van de Big Band

De enthousiaste muzikanten van de Bigband geronseld uit de gelederen van het complete personeelsbestand van Amsterdam UMC staan garant voor een avond muzikale gezelligheid. Er gaat niets boven een jazzinjectie van de Big band.

Contact: Rogier Sanders en Radboud Koot. Ben je geïnteresseerd? Kom dan een keer kijken (meespelen mag). Vragen? Neem contact op via mail of bezoek onze website.